Om skulpturen Maple Key

Skulpturen ”Maple Key” – Ahorns frø – er lavet af den russiske kunstner Sergey Karev. Den står på den lille plads på hjørnet Andebøllevej/ Sprattenborgvej. Sergey Karev lavede skulpturen i 2015, hvor han sammen med 5 andre kunstnere fra hele verden mødtes til et skulptursymposium på Assens Skibsværft for, at de hver især skulle lave en jernskulptur.
Andebølle Landsbyforening ansøgte om at få skulpturen her til Andebølle netop på denne plads. Det lykkedes, som det kan ses.

Skulpturen ”Maple Key” virker organisk for os og passer derfor fint ind i den fine natur, vi har her omkring Andebølle. Den er i sin udformning umiddelbart tilgængelig og alment talende – og bærer alligevel samtidigt symbolske dybder, der er tankevækkende og kan handle om liv og vækst. Hvilket er noget af dét, vi arbejder for i Andebølle!
Vi valgte denne placering her på pladsen til skulpturen, fordi pladsen her giver plads og rum omkring skulpturen, så den kan komme til sin ret. Skulpturen står synligt, så man let kan se den. Vi har også valgt at placere en bænk her bag den, så man kan sidde og nyde silhuetten af skulpturen sammen med udsigten ud over markerne i de skiftende årstider.

Så alt i alt synes vi, at pladsen og skulpturen passer fint sammen. Og vi kunne ikke se et bedre sted til den. Læs mere her.