Om skulpturen af KoelbjergManden

KoelbjergManden, som han kunne have set ud!

Skulpturen af KoelbjergManden står på ved legepladsen på Andebøllevej tæt på hjørnet til Gadsbøllevej.

KoelbjergManden er det mest kendte menneske fra Assens Kommune, skønt han levede for 10.000 år siden.

KoelbjergManden betyder noget for os i Andebølle, der er beliggende i gå-afstand fra fundstedet – og vel også for mange andre mennesker rundt i Danmark.

For os i Andebølle og lokalområdet er det især det faktum, at der har levet mennesker her i området i mere end 10.000 år, der gør os tankefulde. Vi og KoelbjergManden har naturen her omkring tilfælles – som et bånd, der løber igennem tiden. KoelbjergManden var et menneske med tanker, følelser, håb og drømme som os, der blot levede i en anden tid. Vi kan identificere os med ham. Han er én af vore lokale forfædre. Han er en del af vores lokalhistorie.

Også mange andre mennesker rundt i Danmark er fascinerede af KoelbjergManden, der er det ældste skeletfund i Norden. På grund af dette anses han for at være én af hele Danmarks – for ikke at nævne Nordens – forfædre.

Uvisheden om, hvordan han kom af dage, åbner mulighed for gode historier og myter. Ligesom hans kønsskifte fra KoelbjergKvinden til KoelbjergManden – her i moderne tid – har tiltrukket smil og opmærksomhed.

KoelbjergManden er således et nationalt fælleseje, der hører til i – og beriger – vort Andebølles lokalområde og Assens kommune.

Læs mere – Klik her!